Kageopskrifter

Verdens bedste fødselsdagsboller

Ja, selvom boller jo ikke er kage, så synes jeg nu alligevel at de hører sig til når der holdes fødselsdag, hvor man jo ofte også får kage. Mange opskrifter har jeg efterhånden været igennem, men denne opskrift vender jeg altid tilbage til, da disse boller bare smager fantastisk. Slut med færdigblandninger, når først du har smagt disse. Det tør jeg næsten godt garantereVinker Bollerne bliver dejligt lette, luftige, og kan fryses, så lav gerne en stor portion til fryseren, nu du er i gang. Opskriften har jeg fundet her hos "God mad og søde sagers" fine hjemmeside Smilerp.s. jeg hælder gerne en stor håndfuld rosiner i dejen, hvilket jeg varmt kan anbefale!


Opskriften giver 12 store boller

Det skal du bruge:
2 æg

4 spsk. sukker
2 1/2 dl lunkent vand
1 pk. gær
1/2 tsk salt
1 dl. olie
600 g. mel

Desuden:
1 æg til pensling
 
Sådan gør du:

Æg og sukker piskes til en luftig masse med en elpisker - jo mere du pisker, jo mere luftige bliver bollerne. Så hold endelig ikke igen.

I en anden skål opløses gæren i den lunkne vand. Tilsæt olie og salt og rør godt rundt.
Kom æggemassen i skålen med væske og gær. Vend forsigtigt rundt.
Sigt halvdelen af melet deri og rør rundt til de værste klumper er rørt ud. 

Sigt den resterende mel i dejen og godt igennem til en let og smidig dej. Det tager ca. 10 minutter og gøres aller nemmest i en røremaskine eller med dejkrogene til din elpisker. Har du ikke nogle af delene gør du det blot med håndkraft, men vær omhyggelig med at ælte dejen til den er smidig - den vil klistre lidt i starten, og så kan du drysse med lidt mere mel, men vær påpasselig med ikke at tilsætte for meget, idet bollerne så bliver tørre.

Dejen stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter.

Når dejen har hævet, æltes den igennem og formes herefter til 12 lige store boller. Det gøres nemmest ved at veje dejen og dividere med 12, så ved du hvor mange gram hver enkel bolle skal veje for at blive ens størrelse.

Placer bollerne på en bagepapirsklædt bradepande og lad dem hæve i yderligere 45 minutter. 

Når bollerne er færdige med at hæve pensles de med æg og bages ved 220 grader i 10-12 minutter eller til de er gyldne. 



De bedste kanelsnegle

Snaskhedsgaranti (hvis sådan et ord da findes!?) - simplethen bare de bedste, ud fra de forskellige opskrifter som jeg har prøvet, og jeg har efterhånden prøvet en del CoolJovist er der en del arbejdstid forbundet med at bage dem, men de er virkelig det værd - tro mig! Et smart trick er desuden at lave dobbeltportion og fryser dejen i udbagt tilstand (se mere info i opskriften) således at du altid har snegle på lager.  Opskriften har jeg fundet her og svarer til 12 mellemstore snegle

Det skal du bruge:
2,5 dl kold mælk
25 g gær
1 lille æg
500 g hvedemel
75 g sukker
8 g salt
6 g stødt kardemomme
75 g smør

Kanelremonce
150 g blødt smør
50 g brun farin
50 g sukker
½ dl sirup
1 spsk + ½ tsk kanel
1 sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du:

Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen, til den er glat og slipper skålen. Det tager omkring 20 min, så det er nødvendigt med en røremaskine (på medium hastighed).  Tilsæt herefter smørret i mindre tern, og ælt i endnu ca. 20 min, til dejen igen er glat og slipper skålen. Du skal ikke tilsætte mere mel, selvom dejen virker blød, når smørret kommer i, og du må endelig ikke kvitte de lange æltetider; de er essentielle for det lækre resultat. Lad dejen hæve lunt og overdækket med et fugtigt klæde i 1½ time.

Pisk smør, brun farin, sukker, sirup og kanel sammen. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30x50 cm (ca. 0,5 cm tyk). Smør remoncen ud i et jævnt lag, rul dejen stramt sammen, og skær den i 12 lige store stykker. Smør en springform med smør, og stil kanelsneglene på højtkant tæt op ad hinanden heri. Lad dem hæve lunt og overdækket af et fugtigt klæde i ca. 1½ timer. Pensl sneglene med æg, og bag dem i ca. 25 min ved 180 grader (traditionel ovn). 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.04 | 21:36

Citronkage opskriften er lige at gå til og kan klart anbefales, hvis man kan lide en super lækker hjemmebagt citronmåne

...
21.08 | 22:43

Hej Stine
Jeg sidder her og kigger mig helt varm på din OMG-kage... men hvor stor skal formen være og hvor mange mennesker rækker kagen til?

Monica

...
18.01 | 19:56

Tak for en skøn hjemmeside med god inspiration. Hilsen Signe fra http://signesbagedyst.wordpress.com/

...
28.05 | 21:32

Hej Stine
Du lovede at lægge opskrift op på den kage med hvid chokolade og (tror det var) rabarber ☺ Det var en af dem du havde med efter housewarming. Lenette

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE