Kageopskrifter

Svampet og lækker banankage med valnødder og chokoladekarameller - mums!

Banankage med chokoladekaramel og valnødder

Har du nogle bananer i overskud, som efterhånden er ved at være godt modne? Så er denne opskrift værd at prøve! Saftig og svampet inden i og sprød uden på, og tilsat valnødder og karamel, har du en lækker kage, som holder sig frisk i flere dage.Smiler stort
Jeg tilsatte Risen chokoladekarameller, men du kan sagtens bruge andre typer karameller. Jeg forestiller mig at Toms guldkarameller eller saltkarameller ville smage fantastisk i denne kage. Har du ikke karameller, kan du i stedet tilsætte grofthakket chokoladestykker i dejen, eller blot bage kagen som den er - valget er dit.
Opskriften svarer til ca. 6 personer.
Kagen er fryseegnet.


Det skal du bruge:
210 g. mel
1 tsk. natron
1 tsk. kanel
1/2 tsk. salt
230 g. sukker
2 æg
1 ½ dl. smagsneutral olie
3 ½ modne mosede bananer
2 spsk. creme fraiche eller yoghurt
2 tsk. vaniljesukker
75 g. hakkede valnødder (kan undlades)
100-150 g. karameller eller groft hakket mørk chokolade (kan undlades)

En aflang rugbrøds- eller kageform ca. 22×12 cm

Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Smør formen med smør eller fór med bagepapir.
Bland mel, natron, kanel og salt i en skål.
Pisk sukker og æg med en elpisker i ca. 5 minutter til blanding er hvid, og skummende.
Hæld langsomt olien i æggeblandingen. Tilføj herefter de mosede bananer, creme fraiche og vanilje i æggeblandingen og fortsæt med at piske.
Vend melblandingen i bananblandingen og når alt er blandet sammen, tilsættes valnødder og karameller/chokoladestykker i dejen.
Bag i ca. en time. Lad kagen køle inden den skæres i skiver. Opbevar kagen i højst 3 dage i en luftæt beholder i stuetemperatur.

Hindbærmoussekage med solbærgelé a la Stine

Hindbærmoussekagen er en let kage, idet kagen kun består af en tynd marzarinbund, toppet med den skønneste bløde hindbærmousse og et friskt lag solbærgelé. En kage som nemt kan bruges som dessert oven på et tungt måltid. Kagen kan sagtens laves dagen før den skal bruges. Opskriften fandt jeg her(en fantastisk hjemmeside i øvrigt), men da jeg ikke synes bunden fra den orginale opskrift var et hit, har jeg mixet opskriften med Chocolat's opskrift (endnu en fantastisk hjemmeside!) på en pragtfuld mazarinbund, som jeg altid har haft succes med. Tilsammen får du en drøm af en kage. Opsrkiften svarer til 8 personer. Rigtig god fornøjelse!Cool

Det skal du bruge:
Bund:
200 g marcipan
200 g sukker
200 g smør
3 æg
50 g mel

Mousse:
300 g hindbær (friske eller frosne)
100 g flormelis
2 pasteuriserede æggeblommer
5 blade husblas
4 dl piskefløde

Pynt:
250 g solbærsaft
4 blade husblas
Toppe af flødeskum
Friske hindbær eller frysetørret hindbær

Sådan gør du:

Bund:
Pisk smør og sukker let og luftigt. Riv marcipanen, og tilsæt den.  Pisk æggene i ét ad gangen, men pisk endelig ikke for længe – massen skal kun lige samle sig. Vend melet i. Hæld dejen i en rund form (ca. 24 cm) foret med bagepapir, og bag kagen i ca. 35 min ved 175 grader. Tjek med en strikkepind, om kagen er bagt.

Mousse:
Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Put hindbær i en gryde og giv dem et lille opkog i et par minutter. Kram vandet ud af husblassen og smelt den i de varme hindbær, og lad herefter hindbærrene køle af. 
Pisk æggeblommerne med flormelis til det er lyst og skummende. Bland de afkølede hindbær med æggene. Pisk til slut fløden til flødeskum, og bland forsigtigt hindbærblandingen i flødeskummet.
Fyld hindbærmoussen oven på den afkølede marcipanbund i springformen. For at opnå en så lige og skarp kant på moussen som muligt, kan du bruge konditorplast til at fóre indersiden af springformen, før du hælder hindbærmoussen i. Sørg for at glatte overfladen. Sæt springformen på køl i ca. 2 timer til moussen har sat sig.

Pynt:
Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Varm solbærsaften op i en lille gryde. Kram vandet ud af husblassen og smelt det i den varme solbærsaft. Tag gryden af varmen og lad det afkøle til blandingen er fingervarm.
Fordel solbærvæsken over kagen. Det er vigtigt at den ikke er for varm, for da vil du komme til at smelte din mousse, men den må heller blive for kold, for da vil den ikke være flydende. Så fingervarm er en god parameter at gå efter.
Sæt kagen på køl til den skal serveres. Inden servering fjernes konditorplasten og kagen pyntes med små toppe af flødeskum og det pynt du nu synes (f.eks. krymmel, frysetørret hindbær osv.)

Saltkaramel brownie

En anderledes chokoladebrownie - ganske vidst tung og konfektagtig inden i og sprød uden på, som en brownie skal være, men i denne version med hjemmelavede saltkarameller i, som en lækker overraskelse Vild Den orginale opskrift har jeg fundet her, men jeg har valgt at bruge en anden opskrift på karamellerne, idet det er en opskrift som er let at gå til og smager fantastisk.
Kagen kan med fordel bages dagen før den skal bruges, idet kagen kun bliver bedre efter et par dage. Opskriften svarer til 16 personer.
Kagen er fryseegnet.


Det skal du bruge:

Karamel:
1 dåse kondenseret mælk
120 g smør
2 spsk honning
150 g rørsukker
½ tsk salt

Brownie:
275 g mørk chokolade (min. 50%)
375 g smør

640 g sukker
7 æg
2 tsk vaniliesukker
1 tsk salt
275 g hvedemel

Sådan gør du:
Karamel:
Smelt alle ingredienserne langsomt i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst. Her skal røres konstant. Skru derefter op for varmen og bliv ved med konstant at røre i 10-15 min, indtil karamelmassen har fået en mørkere farve. Hæld massen ned i en firkantet form foret med bagepapir og køl ned. Skal i køleskabet mindst 4 timer, inden man kan skære karamellerne ud.

Brownie:
Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme.
Tag gryden af varmen og hæld chokolade-smør-massen over i en skål. Tilsæt sukker og pisk med elmixer. Tilsæt herefter ét æg af gangen, mens du pisker (pas på massen ikke er for varm!). Herefter tilsættes vaniljesukker og salt. Sigt melet i. Hvis man ønsker en stærkere kakaosmag, kan man erstatte 40 g mel med 40 g kakao.
Dejen fordeles i en stor bradepande, og derefter vendes karamellen i små klumper/ tern i den ubagte brownie-dej.
Kagen bages midt i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter. OBS at kagen bliver lidt konfekt agtig (den skal virke lidt ubagt, når den er færdig) og har godt af at afkøle helt inden servering. :-)

 

Æblecrumble

Æblecrumble - Så simpel og alligevel så lækker, med sit sprøde ydre og og bløde indre, og en genial måde at få brugt overskydende æbler på Smiler stort Jeg kan bedst lide crumble uden havregryn, hvorfor jeg blev stærkt inspireret af denne skønne opskrift.
Serveres gerne lun med creme fraiche eller letpisket iskold flødeskum og du kommer næsten i himlen Vild Opskriften svarer til 4-5 pers.

Det skal du bruge:
4-6 æbler (afhængig af størrelse)
150 gram mel
150 gram smør
150 gram sukker
En smule støt kanel


Sådan gør du:

Skræl æblerne, skær dem i både og læg dem i et ovnfast fad/tærtefad.
Drys lidt kanel over æblerne - max en teske fuld.
Bland mel, sukker og smør sammen med fingrene, ind til dejen er smuldrende.
Fordel herefter smuldredejen over æblerne.
Bag kagen i en 200 grader varm ovn i ca. 20-30 min. alt efter hvor stor portionen er – til den er gylden og lysebrun.

Nøddekurve

Nøddekurve - et lækkert indslag til en isdessert, og disse nøddekurve smager dejligt karamel agtigt Cool Efter at have prøvet flere forskellige opskrifter, kommer her den opskrift, som lykkedes bedst for mig. Selvom opskriften svarer til ca. 12 personer, vil der som regl altid være nogle af kurvene som går i stykker/knækker, så lav hellere for mange end for lidt. Kurvene kan fint gemmes i flere dage, blot de opbevares i en lufttæt beholder.

Det skal du bruge:
50 gram nøddekerne (her kan du bruge hasselnødder, eller mandler)
50 gram sukker
50 gram smør
50 gram sirup
1 tsk. vaniliesukker
25 gram mel

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader eller 175 grader varmluft, og læg bagpapir på en bageplade.
Hak nødderne meget fint, gerne i en foodprocessor. Tilsæt smør, sukker, vaniliesukker, og sirup, og kør til en tyk masse/dej. Tilsæt herefter melet i dejen.
Form små valnøddestore kugler på en bageplade, måske en lille smule større. Ca. 6-7 stykker pr. bageplade. Tryk kuglerne lidt flade.
Kagerne bages i ca. 7 minutter. Hold øje med dem. Når de er brune i kanterne, er de ved at være færdige. Tag kagerne ud og lad dem afkøle et par minutter.
Prøv at løsne dem lidt med en paletkniv. Når de er ved at være lidt stive, men stadig bøjelige kan du begynde at tage dem af bagepladen og lægge dem på et glas eller en omvendt skål. Hvis kagerne er blevet for stive, og ikke kan formes, kan de blive blødgjort ved at ryge tilbage til ovnen 1 minut igen. Nøddekurvene er kølet helt af efter et par timer.
Rigtig god fornøjelse! Vild

Lækre lagkagebunde

Jeg har længe søgt efter en opskrift på saftige og samtidig lette og luftige lagkagebunde, og har nu endelig fundet frem til den helt rigtige opskrift Smiler stort At opskriften så samtidig er enormt nem, gør det jo kun endnu bedre. Jeg har tilpasset opskriften efter hvad jeg synes giver de mest saftige bunde. Hvis du ønsker at lave mørke bunde, tilføj da blot 5 spsk ren kakaopulver i dejen. Opskriften herunder giver tre bunde i alt - rigtig god fornøjelse Vinker

Det skal du bruge:
6 æg (stuetemperatur)
250 g sukker
1½ spsk vand
2 tsk vaniljesukker
90 g mel
90 g kartoffelmel
1½ knivspids salt
1½ tsk bagepulver

Sådan gør du:
Pisk æg, sukker, vaniljesukker og vand. Det er meget vigtigt, at æggene her har fået pisket så meget luft ind, som det er muligt, så pisk gerne i 10-15 min.
Sigt mel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber. Lange, dybe tag, indtil der ikke er flere "melreder", men i så kort tid som muligt.
Dejen hældes i en form og bages i ca. 20 min. Husk at holde øje - ovne bager forskelligt!

Svampet citronkage

Lækker og nem citronkage a la brownie konsistens med sprød top og blødt og svampet indre Smiler stort Jeg har længe været træt af de mange tørre citronmåneopskrifter som findes, og har nu endelig fundet en opskrift som ikke på nogen måde er tør eller kræver dyre ingredienser såsom  f.eks. marcipan. Jeg har ændret en smule i opskrften, og gengiver den her som jeg har lavet den. Kagen bliver kun bedre af blev toppet med enten glasur, hvid chokolade eller marengs. P.s. Kagen er fryseegnet.

Opskriften svarer til 6 personer

Det skal du bruge:
3 æg

3,5 dl sukker (gerne rørsukker)
1 spsk. revet citronskal
175 g smør
0,50 dl presset citronsaft
Kornene fra 1 vaniljestang
3,5 dl mel

Glasur:
5 dl flormelis
ca. 3 spsk. presset citronsaft

Sådan gør du:
Smelt smørret i en gryde eller mikro ovn. Pisk æggene sammen med sukkeret til en ensartet masse. 
Riv citronskal fint og bland i ægge og sukkerblandningen. Efterfølgende røres smeltet smør, citronsaft, vaniljekorn i og til sidst tilsættes melet.

Fordel dejen i en lille bradepanne (jeg brugte en form på 20x20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen ved 175°C i 25-35 minutter (jeg brugte varmluft og det fungerede fint). 
Jeg bagte kagen i ca 35 min, hvilket gav en svampet kage, som ses på billedet. Afhængig af hvor længe du bager kagen, vil det således også påvirke kosistensen af kagen. Da ovne er forskellige, skal du naturligvis holde øje med kagen - måske er din kage bagt færdig ved 30 min? Cool
Afkøl kagen helt, før du tilføjer glasur, eller tager kagen ud af formen.

Glasur:
Du kan enten vælge at lave en traditionel glasur med flormelis og kogende vand, eller også kan du lave en citronglasur, hvis du er vild med den syrlige smag. Nedenunder kommer opskriften på citronglasur.
Rør flormelis og citronsaft sammen i en skål. Tilpas mængden af citronsaft så du får en tilpas tyk glasur. Fordel glasuren over den kolde kage i formen.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Conny | Svar 10.04.2017 21.36

Citronkage opskriften er lige at gå til og kan klart anbefales, hvis man kan lide en super lækker hjemmebagt citronmåne

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.04 | 21:36

Citronkage opskriften er lige at gå til og kan klart anbefales, hvis man kan lide en super lækker hjemmebagt citronmåne

...
21.08 | 22:43

Hej Stine
Jeg sidder her og kigger mig helt varm på din OMG-kage... men hvor stor skal formen være og hvor mange mennesker rækker kagen til?

Monica

...
18.01 | 19:56

Tak for en skøn hjemmeside med god inspiration. Hilsen Signe fra http://signesbagedyst.wordpress.com/

...
28.05 | 21:32

Hej Stine
Du lovede at lægge opskrift op på den kage med hvid chokolade og (tror det var) rabarber ☺ Det var en af dem du havde med efter housewarming. Lenette

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE