Kageopskrifter

Lækker chokoladebrownie med chokoladestykker og peanutbutter

Brownie med peanutbutter

En lækker tung brownie med chokoladestykker, toppet med peanutbutter - en skøn kombination af det søde og det salte Rødmer Kagen holder sig frisk i flere dage, og er bare super lækker, hvis man er til peanuts, og/eller snickers. Opskriften har jeg fundet her - en rigtig god hjemmeside, der er besøget værd {#smileys123.tonqueout}
Opskriften svarer til 6 personer. Kagen er fryseegnet.

 

Det skal du bruge:

 

Sådan gør du:
Smelt smør og 2/3 af chokoladen i en lille gryde. Lad det køle lidt af.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med brun farin og æggene, og pisk det. Tilsæt den smeltede blanding af smør og chokolade.

Bland kakao, hvedemel og bagepulver, og sigt blandingen i dejen, og rør til dejen er jævn.

Hak resten af chokoladen groft, og bland den i dejen. Hæld dejen i en form (ca. 30 x 22 cm) beklædt med bagepapir. Brug en ske til at fordele peanutbutter på toppen af kagen, og træk en kniv igennem for at lave et mønster.

Bag chokoladekagen i ca. 30 minutter ved 175 grader. Bagetiden kommer lidt an på ovnen, men kagen skal stadig være lidt blød, når den tages ud af ovnen. Den sætter sig, når den er afkølet.

Cookiekage med paranødder og chokolade

Cookiekage - cookie agtig blondie med paranødder og chokolade

Denne kage er fast i konsistensen, lidt a la en cookie, og føles og smager som halv cookie og halv blondie - what's not to like, siger jeg bare? Vild Kagen er utrolig let at lave og det er ikke et must at der skal nødder i kagen, men efter min mening klæder det kagen med de bitre nødder, som modspil til det søde. Jeg har fundet opskriften på en engelsk hjemmeside, og prøvet mig frem, så her kommer min version. Opskriften svarer til 4 personer, og kagen er fryseegnet.

Det skal du bruge:
114 g smeltet saltet smør
100 g mosvado sukker eller brun farin
42 g sukker
1 stort æg
Kornene fra 1 vaniljestang
125 g mel
100 g groft hakket mørk chokolade
100 g groft hakket paranødder (valgfrit)


Sådan gør du:
Start med at smelte smørret.
Pisk herefter smørret sammen med det lyse og mørke sukker/farin i ca. 2 min.
Når sukker og smør er pisket sammen, tilsættes ægget og kornene fra vaniljestangen og der piskes ind til det hele er blandet godt sammen.
Tilføj nu mel til dejen - undgå at overpiske dejen, når melet tilsættes.
Grovhak nødder og chokolade og vend disse forsigtigt i dejen, evt. med en dejskraber.
Hæld dejen i en mindre kvadratisk kageform forret med bagepapir, og bag kagen ved 180 grader i cirka 20-30 min. indtil kagen har en gylden overflade, og der ikke hænger kagedej ved, når du stikker i den. Der kan dog sidde chokolade rester, hvilket der gerne må.
Afkøl kagen, før den spises - velbekommen {#smileys123.tonqueout}

 

Svampet appelsinkage

Denne kage er svampet og oser af appelsin, på den gode måde Vild Kagen indeholder desuden mandelmel, som gør den ekstra saftig. I den orginale opskrift, som jeg har fundet her, er der tilsat chokoladestykker, samt appelsinsirup. Jeg kan varmt anbefale at tilsætte chokoladestykker i kagen, men det er ikke et must. Jeg synes dog ikke at appelsinsiruppen er nødvendig, da jeg synes kagen er god i sig selv, så derfor er mit råd - prøv dig frem! Jeg har skrevet hvordan jeg foretrækker opskriften herunder Smiler stort
Opskriften er til 4 personer. Kagen er fryseegnet.


Det skal du bruge:
3dl sukker
4 æg
3,25 dl mel
2tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 tsk vaniliesukker
175g  smeltet smør
200g mandelmel
4 økologiske appelsiner
75g chokolade (kan undlades)

Sådan gør du:

Smelt smørret. Riv skallen af 2 appelsiner fint. Pres saften fra alle appelsiner. Pisk sukker og æg sammen. Rør mel, bagepulver og salt sammen og vend i. Vend mandelmelet i. Rør smørret i. Rør 0,75 dl appelsinsaft plus den revne skal i.

Smør en springform (24 cm) og drys med mel. Kom dejen i formen og bag kagen i ca. 40 minutter. Tag ud og afkøl.

Svampet appelsinkage
Marengskagen med creme og frugt - mums!

Marengskage (gunvorkagen, sjaskekage osv.)

Denne kage lærte jeg at kende som Gunvorkagen via New Yorker By Hearts vidunderlige hjemmeside. Siden hen opdagede jeg, at denne kage er kendt under rigtig mange navne, hvorfor jeg har valgt at kalde den marengskage, idet kagen består af svampet vanlijebunde, maregrens låg og den lækreste fløjsbløde vaniljecreme. Kagen bør spises på dagen den er lavet. Opskrift til 4 personer.

Det skal du bruge:

Kage:
125 g smør
80 g rørsukker
2 æggeblommer
1 dl kaffefløde 9%
75 g mel
1½ tsk. bagepulver
lidt vaniliesukker
 
Marengs:
2 æggehvider
150 g sukker
korn af ½ stang vanilie
 
Topping:
2 dl piskefløde
2 dl creme fraiche 19%
vaniliesukker
 
Pynt:
Gerne syrlige frugter/bær så som friske jordbær, vindruer, kiwi ect.
 
Sådan gør du:
Pisk smør, sukker og æggeblommer luftigt og tykt med en el-mikser. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i med en (træ)ske skiftevis med kaffefløden. Hæld dejen i en LILLE bradepande beklædt med bagepapir eller smurt. Pisk æggehviderne helt stive og kom sukkeret i lidt efter lidt, til det bliver til marengs. Tilsæt vaniliekorn og pisk til kornene er godt fordelt. Fordel marengsmassen over dejen og sæt formen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Tjek den, ovntider er forskellige! Lad kagen afkøle HELT. Pisk fløden stiv og vend vaniliesukker og creme fraiche i. Vend godt rundt, til creme fraichen er helt fordelt i den piskede flødeskum. Fordel massen over den helt KOLDE kage (lige inden servering), vurder selv hvor meget – eller hvor lidt du vil have på. Pynt med frugt i skiver.
Nybagt makronmuffin, set inden i :-)

Makronmuffins med chokolade

Disse makronmuffins er sprøde uden på, og dejligt bløde inden i. {#smileys123.tonqueout}Der blandes rigtige makroner i dejen, hvilket giver et skønt knas. Hvis du er vild med mandler, kan der med fordel tilføjes 100 gram hakket mandler i dejen. P.s. De bliver absolut ikke dårligere af at komme en tur i fryseren Vild

 

Det skal du bruge:

  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 2½ tsk mandelessens
  • 125 g smør
  • 125 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g makroner
  • 100 g mørk chokolade

 

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker godt
  2. Tilsæt mandelessens og smeltet smør
  3. Bland mel og bagepulver og vend det i
  4. Knus makronerne groft – der må gerne være lidt store stykker
  5. Hak chokoladen groft og vend det i dejen, sammen med de knuste makroner.
  6. Placer 12 papirforme i din muffinsform og fordel dejen heri.
  7. Bages ved 200 grader i ca. 15-16 min – alm ovn, til de har en let gylden farve. De må endelig ikke få for længe i ovnen, da de så bliver tørre inden i.
Flagkage med ostesmørcreme

Flagkage med citroncreme

Flagkagen består af lækre svampede vaniljebunde og luftig syrlig ostesmørcreme - en lækker kage, som skiller sig ud, i det der dannes et dannebrogsflag, når man skærer stykker af kagen {#smileys123.tonqueout} Kagen kan med fordel laves dagen før den skal bruges. Opskriften har jeg fundet her - jeg har dog ændret i mængderne og tilsat citron til cremen, hvilket fremgår i opskriften herunderCoolOpskriften svarer til 8 personer.

 

Det skal du bruge:

  • 340 g blødt smør
  • 340 g hvidt sukker
  • 6 store æg
  • 225 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk eddike
  • kornene fra 1 vaniljestang
  • Rød pastafarve

 Til ostesmørcremen:

  • 540 g blødt smør
  • 540 g flormelis
  • 300 g flødeost naturel (ikke light)
  • 600 g mascarponeost
  • Saften og skallen af 1 stor økologisk citron
  • Bær, fløde, marcipan el.lign. til pynt (valgfrit)

 

Sådan gør du:

Kagen:

Tag smør og æg ud af køleskabet på samme tid (min. 1 time før du går i gang)

Pisk smør, sukker og vanille blødt og luftigt.

Tilsæt æggene – et ad gangen – og pisk grundigt mellem hvert æg.

Kom eddiken i og pisk igen.

Sigt mel og bagepulver ned i æggemassen og rør rundt med en dejskraber, til dejen er næsten ensartet.

Tilsæt nu rød pastafarve til du har en passende farve dej. Undgå at røre alt for meget (og slet ikke voldsomt), mens du blander farven i.

Smør to runde forme á 20 cm og fordel dejen i de to forme.

Bag ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 35-38 minutter, til bundene er faste og færdigbagte.

Lad dem køle af i formene i ca. 15-20 minutter, før du vender dem ud på en rist og lader dem køle helt af.

Ostesmørcremen:

Mens bundene køler, forbereder du ostesmørcremen ved at piske smørret grundigt i 2-3 minutter.

Tilsæt flormelis og pisk herefter igen, først langsomt, og herefter grundigt i 2-3 minutter.

Tilsæt herefter flødeosten og pisk igen 2-3 minutter og til sidst mascarponeosten, revet citronskal og citronsaft og pisk afslutningsvis 1-2 minutter.

Nu har du en lækker, luftig ostecreme. Hvis den er lidt flydende, kan den sættes på køl i 15-20 minutter før du skal bruge den.

Nu skal kagen samles til et flag. Til det skal du bruge en moussering til at samle den i. Du gør således:

  1. Du skal bruge en ring og en cirkel fra hver bund. Udstik derfor en cirkel på midten af bundene (brug et glas, en rund udstikker el.lign. – ca. 10-12 cm i diameter). Læg dem til side.
  2. Du har nu en tyk ring tilbage. Den gør du lidt smallere ved at skære 1-2 cm af hele vejen rundt indvendigt. Den overskydne kage gemmer du til romkugler.
  3. Læg nu den ene kagering i mousseringen og læg den ene cirkel i midten af kageringen. Nu har du en ‘voldgrav’, der hvor du har skåret kage væk. Den voldgrav fylder du op med ostesmørcreme. Det er lettest, hvis du bruger en sprøjtepose.
  4. Når voldgraven er fyldt med creme, sprøjter du et lag creme ud over hele kagebunden med samme tykkelse, som bredden på din voldgrav.
  5. Læg herefter den anden kagering oven på cremen og kagecirklen i midten, så der igen er dannet en voldgrav, som du igen fylder op med ostesmørcreme.
  6. Er der creme i overskud, så fordel det på toppen af kagen i et glat lag for at jævne kagens top ud.
  7. Stil kagen på køl nogle timer eller til næste dag, hvor du kan befri den fra mousseringen og pynte den, som du har lyst.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.04 | 21:36

Citronkage opskriften er lige at gå til og kan klart anbefales, hvis man kan lide en super lækker hjemmebagt citronmåne

...
21.08 | 22:43

Hej Stine
Jeg sidder her og kigger mig helt varm på din OMG-kage... men hvor stor skal formen være og hvor mange mennesker rækker kagen til?

Monica

...
18.01 | 19:56

Tak for en skøn hjemmeside med god inspiration. Hilsen Signe fra http://signesbagedyst.wordpress.com/

...
28.05 | 21:32

Hej Stine
Du lovede at lægge opskrift op på den kage med hvid chokolade og (tror det var) rabarber ☺ Det var en af dem du havde med efter housewarming. Lenette

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE