Kager og andre lækkerier

Maraboukage med lækker marabou glasur :-)

Marabou kage

Denne kage er en svampet mælkechokolade kage, som holder sig frisk i flere dage og er let at transportere.Cool Marabou glasuren er prikken over i'et, og jeg forestiller mig at en håndfuld hakket nødder i kagen, f.eks. hasselnødder, ville være ekstra lækkert. Opskriften har jeg fundet her Smiler stort

Opskriften svare til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 200g sukker
  • 175g smør
  • 175g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 125g Marabou
  • 8 spsk kogende vand
  • Til Chokoladesauce:
  • 100g Marabou
  • 50g sukker
  • 50g smør
  • 2 spk mælk

 

Sådan gør du:

Start med at forvarme ovnen til 180 grader.

Smelt smør, chokolade og sukker i en gryde. Pisk æggene luftige i en skål.

Vend smør/sukker/chokolade blandingen sammen med æggemassen og  tilsæt herefter mel og bagepulver,  lidt efter lidt og vend det hele hurtigt sammen. Tilsæt til sidst det kogende vand.

Kom dejen i en mindre bageform beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen i ca 25-30 min. Mens kagen bager tilberedes chokolade saucen. 

Marabou chokolade, mælk, sukker og smør smeltes i en gryde.  Rør i gryden, til det hele er blandet godt sammen. Når kagen er færdigbagt og afkølet, fordeles Marabou chokolade saucen på kagen. Chokoladesaucen er en smule flydende og klistret, men det skal nok sætte sig. 

Mudcake

Jeg bruger ofte mudcake i mine kager, da det giver en stabil bund i en kage med flere lag, og mætter godt, da den er tung og konfektagtig. Denne mudcake indeholder mørk chokolade, og har en intens smag af chokolade. På mine billeder er det den mørke bund, som er lavet ud af mudcake. Opskriften har jeg fundet hos Helt-i-kage - en skøn side, med pragtfulde kager. Siden kan ses her 

Opskriften passer til en 25 cm. springform, og svare til ca. 10 personer

Det skal du bruge:
250 g. smør

250 g. mørk chokolade
8 tsk. instant coffee
180 ml vand
150 g. self-raising mel
self-raising mel: 215g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt.

150 g. mel
60 g. kakao
½ tsk. natron
550 g. sukker
4 æg
8 tsk rapsolie
125 ml kærnemælk

 

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 160 grader. Smør formen og for med bagepapir. Dette for at kagen nemt tages ud af formen.

Smør, chokolade, vand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.

Mel, selfraising mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.

Æg, olie og kærnemælk røres/piskes sammen, med en gaffel.

Bland ægge/kærnemælks-massen og chokolade/smør-massen med resten. Brug en stor ske eller en dejskraber.

Kom dejen i bageformen og bag den som nævnt.

Bagetid 1 time og 50 min ved 160 grader.
Kagen er fryseegnet, og kan med fordel laves dagen før den skal spises, da den holder sig svampet og frisk længe.

 

Kokoskage med citron og hvid chokolade (glutenfri)

Jeg er kæmpe fan af saftige og nærmest konfektagtige kager, som holder sig friske i mange dage. Denne skønne kageopskrift lever op til både friskhed og den konfektagtige konsistens og personligt synes jeg at kagen er fantastisk som den er, og ikke behøver noget tilbehør, da den er lækker i sig selv. Opskriften har jeg fundet hos en af mine største forbilleder mht. kager, nemlig Chocolat. Man skulle næsten tro at Chocolat vidste hvad jeg kan lide, for hendes opskrifter skuffer aldrig Cool Synes du ikke, at du har tiden til at smutte og hakke mandlerne i opskriften, kan man i nogle dagligevareforretninger købe mandelmel, som er mandler der allerede er blevet lavet om til en slags mel, og altså letter arbejdsbyrden en smuleVinker

Opskrift til 5 personer.
Det skal du bruge:
135 g mandler
45 g kokosmel
180 g sukker
1 knivspids salt
3 æg
1/2 tsk vaniljepulver
Skal fra en øko-citron
175 g smør
60 g god hvid chokolade + cirka 100 g ekstra til at pensle kagerne med

Sådan gør du:
Smut mandlerne, og blend dem til mel. Smelt smørret, og stil det til afkøling.
Bland mandelmel, kokosmel, sukker og salt i en stor skål. Pisk æggene sammen med vaniljepulver og citronskal i en anden skål, og tilsæt det afkølede smør. Rør de våde og tørre ingredienser sammen. Hak de 60 g chokolade, og vend det i dejen.
Hæld dejen i en mindre kvadratisk kageform forret med bagepapir, og bag kagen ved 180 grader i cirka 30 min. Hold øje med den til sidst.
Afkøl kagen, og pynt den evt. med smeltet, hvid chokolade og lidt citronskal.

Peanutbutter cake (opskrift uden æg)

Peanutbutter kagen - klæg og konfekt agtig, med store chokoladestykker og helt perfekt til en kugle vaniljeis. Kagen er meget vanedannende, især hvis man er vild med peanutbutter og så er den utrolig let at lave. Opskriften har jeg fundet her, dog har jeg ændret en smule på ingredienserne, så her er min version af kagen Cool
Opskriften er til 4 pers.

Det skal du bruge :
3 dl mel
2 dl sukker
2 dl creme fraiche 9%
2 tsk bagepulver
1 tsk vanilliepulver (jeg brugte vaniljesukker)
2-3 spsk olie
ca. 300 gram peanutbutter
100 gram mørk eller mælke chokolade
En knivspids salt.

Sådan gør du:
Pisk alle ingredienserne sammen, undtagen chokoladen, som du hakker i større stykker og vender i dejen til sidst. Dejen hældes i en smurt form og bages ved 200 grader i ca. en halv time.
Kagen kan holde sig frisk i mange dage - rigtig god fornøjelse {#smileys123.tonqueout}

Peanutbutter cake

Kollegakage aka OMG kagen

Chokoladebrownies med flødeostetopping
Denne kage er vidunderlig hvis du er til den lidt chewey brownie, med en fløjlsblød midte og med masser af chokolade. Opskriften er også kendt som "OMG-kagen", som jeg lærte at kende via Dronningemads fantastiske hjemmeside.
Kagen er genial, da den med fordel kan bages dagen før den skal spises, og er samtidig let at transportere.
Lad dig ikke skræmme af at der anvendes flødeost i toppingen, da den på ingen måde smager af ost, men snarere som en bid af himlen Smiler stort

Det skal du bruge:

Kage
250 g smør
100 g valnødder
100 g mørk chokolade
5 æg
500 g sukker
100 g kakao
120 g hvedemel

Topping

160 g flormelis
75 g blødt smør
150 g flødeost
30 g kakao

Sådan gør du:

Kagen:
Tænd ovnen på 185 grader, eller 170 grader ved varmluft.
Hak valnødder og chokolade groft.
Smelt smørret og lad det køle let af.
Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse.
Bland hvedemel og kakao og vend det i dejen. Tilsæt smeltet smør, og tilsidst røres valnødder og chokolade i.
Hæld dejen i en form foret med bagepapir. Bag kagen i 30-35 minutter, og tjek gerne kagen med en pind. Der skal hænge en smule dej på pinden, da en brownie er bedst, når den ikke er gennembagt.

Topping:
Elpisk det bløde smør med flormelis og kakao. Tilsæt kold flødeost og pisk i nogle minutter til det bliver luftigt. Toppingen smøres udover kagen, når kagen er helt afkølet.

Konfektagtig marmorkage

Sprød og chewey uden på, og blød og konfektagtig inden i- lidt som en brownie, og så med både lys og mørk dej, i en og samme kage Smiler stort En skøn opskrift på en kage, som de fleste kan lide. Kagen holder sig frisk i flere dage, er let at transportere og behøver ikke glasur eller frosting. Der kan med fordel tilføjes lidt grofthakkede nødder i, hvis man er til det. Kagen er fryseegnet.

Det skal du bruge:
200 g smør
4 æg
5 dl sukker
3 dl hvedemel

Lys dej:
2 ts vaniljesukker

Mørk dej:
4 ss kakao

Sådan gør du:
Smelt smørret og lad det køle af.
Pisk æg og sukker sammen med en el-pisker. Rør det smeltede smør i æg og sukkerblandningen og tilsæt herefter melet, indtil du får en glat og ensartet dej.
Hæld halvdelen af ​​dejen i en ny skål og rør vaniljesukkeret i. Tilsæt kakaoen i resten af ​​dejen.
Find en rund kageform ( 24cm i diameter) og beklæd formen med bagepapir. Hæld skiftevis den mørke og den lyse dej i formen, så du får en marmoreret kage. Bag kagen midt i ovnen ved 175C i 30 minutter . Kagen skal stadig være lidt blød i midten, men gennembagt i kanterne. Afkøl kagen i kageformen i et stykke tid, før du flytter den over på et fad.


Konfektagtig marmorkage

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Monica Stoye | Svar 21.08.2016 22.43

Hej Stine
Jeg sidder her og kigger mig helt varm på din OMG-kage... men hvor stor skal formen være og hvor mange mennesker rækker kagen til?

Monica

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.04 | 21:36

Citronkage opskriften er lige at gå til og kan klart anbefales, hvis man kan lide en super lækker hjemmebagt citronmåne

...
21.08 | 22:43

Hej Stine
Jeg sidder her og kigger mig helt varm på din OMG-kage... men hvor stor skal formen være og hvor mange mennesker rækker kagen til?

Monica

...
18.01 | 19:56

Tak for en skøn hjemmeside med god inspiration. Hilsen Signe fra http://signesbagedyst.wordpress.com/

...
28.05 | 21:32

Hej Stine
Du lovede at lægge opskrift op på den kage med hvid chokolade og (tror det var) rabarber ☺ Det var en af dem du havde med efter housewarming. Lenette

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE