Hvad er fondant?

Fondant er en slags sukkermasse, som kan bruges til at overtrække kager med, eller til at lave pynt med, dvs. de fine blomster man tit ser på kagerne, eller små figurer.
Fondant fungerer bedre end marcipan, da marcipan kan være vanskelig at arbejde med, da det gerne vil smuldre, og kan "svede" når man stiller det på køl.
Fondant er smart, da det kan farves i alle regnbuens farver, og får en fin glat overflade, når man har lært at arbejde korrekt med det.
Mange tror at man kan spise de fine fondantblomster eller i det hele taget pynten, hvilket også er muligt, hvis man f.eks. laver det dagen før man servere kagen, men er det til større/finere kager, hvor pynten er blevet lavet på forhånd, spises pynten ikke, da fondanten bliver hård, når det tørrer.
Man kan gemme de lidt større figurer til bordpynt eller som et minde, og kan også sagtens holde sig i op til et års tid, hvis det opbevares korret, i f.eks. en skoæske.

Nyeste kommentarer

10.04 | 21:36

Citronkage opskriften er lige at gå til og kan klart anbefales, hvis man kan lide en super lækker hjemmebagt citronmåne

...
21.08 | 22:43

Hej Stine
Jeg sidder her og kigger mig helt varm på din OMG-kage... men hvor stor skal formen være og hvor mange mennesker rækker kagen til?

Monica

...
18.01 | 19:56

Tak for en skøn hjemmeside med god inspiration. Hilsen Signe fra http://signesbagedyst.wordpress.com/

...
28.05 | 21:32

Hej Stine
Du lovede at lægge opskrift op på den kage med hvid chokolade og (tror det var) rabarber ☺ Det var en af dem du havde med efter housewarming. Lenette

...
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE